γαϊτανακι

Τα Lego χειροτεχνούν!

2 Σχόλια

LEGO, λέγκο, ΛΕΓΚΟοοο λέω!

Την μανία με τα Lego την έχουμε όλοι στο σπίτι μας! Το κουτί υπήρχε πολύ πριν ο γιος μου αποφασίσει να παίξει με αυτά. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί να παίζουμε ατελίωτες ώρες με τα πολύχρωμα κυβάκια και να τα διαλύουμε όλα για να τα ξαναφτιάξουμε (σε αυτή τη φάση η διάλυση είναι από τα αγαπημένα του!). Πλέον βρίσκω Lego παντού! κάτω από καναπέδες, μέσα σε ντουλάπια, στην κούνια του μικρού και πρόσφατα μέσα στο πλυντήριο ρούχων να αστράφτει από καθαριότητα!

Όσοι έχετε την ίδια μανία ξέρετε ότι υπάρχουν ατελείωτα κουτιά για να συλλέξετε. Εμείς είμαστε στην αρχή ακόμα αλλά με την πρώτη αφορμή θα επεκτείνουμε τη συλλογή μας!

Επίσης όλοι ξέρουμε και την εταιρεία Muji. Σίγουρα έχετε δεί προϊόντα σε βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με αξεσουάρ. Γενικά το στύλ τους είναι πολύ μίνιμαλ. Τώρα, όσοι έχουμε παιδιά ξέρουμε ότι μίνιμαλ και παιδί δεν συμβαδίζουνε! Παιδί = χάος, χρώμα, μουτζούρα, αταξία! Πως τους ήρθε λοιπόν να «παντρευτούνε» αυτές οι δύο εταιρίες δεν γνωρίζω! Και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό αν και θα έλεγα πως είναι για πιο μεγάλα παιδάκια.

L   E   G   O                 +                        M   U   J   I

Κυκλοφορήσανε 4 κουτιά Lego Muji με πολύ πρωτότυπο ύφος! Δείτε και μόνοι σας ! Τα κουτιά, εκτός από κυβάκια Lego, περιέχουν και χρωματιστές σελίδες καθώς και ειδικά εργαλεία για να μπορέσεις να φτιαξεις ό,τι φανταστείς ! Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει εκτός Ιαπωνίας οπότε εκτός εαν μπορείτε να μιλήσετε άπταιστα Ιαπωνικά και να παραγγείλετε on-line θα πρέπει να περιμένετε… Ρίξτε μια ματιά στην Ιαπωνική ιστοσελίδα, έχει πολύ πλάκα. Άλλος κόσμος οι Ιάπωνες!

Πάντως πολύ θα ήθελα να ήμουν στο δωμάτιο που οι designers των δύο εταιριών οραματιζόντουσαν το αποτέλεσμα. Φαντάζομαι τους Δανούς αντιπροσώπους της Lego να προσπαθούν να συνενοηθούν με τους Ιάπωνες και τελικά να τα βρίσκουν μονάχα σε μια γλώσσα: την παιδική!

Written by gaitanaki (eliza)

23 Απριλίου, 2010 στις 9:11 πμ

2 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

  1. Καλησπέρα σας,
    Δεν βρήκα τρόπο επικοινωνίας στο blog και έτσι πήρα το θάρρος να σας γράψω εδώ για ένα θέμα εντελώς άσχετο με τα Lego. Ελπίζω να μην σας ενόχλησα.
    Ονομάζομαι Δούκισσα Βαριά και έχω τρία παιδιά. Το γεγονός της ύπαρξής τους έχει αλλάξει άρδην την ζωή τη δική μου και του συζύγου μου. Κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι το να μεγαλώνουμε παιδιά είναι μια υπόθεση που πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά.
    Αυτό ,λοιπόν, μας οδήγησε σε μια συνεχή αναζήτηση για το τι θα ήταν σωστότερο να κάνουμε από την αρχή της ζωής τους : την εγκυμοσύνη , τον τοκετό , τη διατροφή τους.
    Η καθημερινή μας επαφή με ανθρώπους μας δείχνει ότι αυτά τα θέματα δεν απασχολούν τόσο πολύ τους μέλλοντες γονείς που συνήθως τα «εναποθέτουν» σε κάποιο «ειδικό» με όχι και τόσο ανώδυνα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές. Αναφέρομαι στην βασανιστική διαδικασία των ατελείωτων εξετάσεων που υποβάλλουν οι γιατροί τις εγκυμονούσες και την αντιμετώπισή τους ως ασθενείς, τους όλο και περισσότερους τοκετούς που γίνονται με καισαρική καθώς και την παρότρυνση του ιατρικό προσωπικού να χορηγηθεί ανθρωποποιημένο γάλα στα νεογνά αντί του μητρικού.
    Αποφασίσαμε ,λοιπόν, να κάνουμε μία έρευνα μέσω ενός ερωτηματολογίου, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα , η οποία θα είναι σε θέση να μας δώσει στατιστικά στοιχεία τα οποία θα αφορούν στην ελληνική πραγματικότητα τα τελευταία 25 χρόνια. Σκοπός μας να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους σε θέματα τέτοιου είδους που εμμέσως ή αμέσως αφορούν όλους μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν μέσω της πολιτιστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ευ των μορφών» με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα τη μητρότητα .
    Αν θα σας ενδιέφερε να συνδράμετε σ’ αυτή την προσπάθεια παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο doukissav@gmail.com.
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

    Δούκισσα Βαριά

    23 Απριλίου, 2010 at 10:38 μμ

    • Καλημέρα σας,
      ενδιαφέρον μου ακούγεται η προσπάθειά σας. Στείλτε μου το ερωτηματολόγιο και θα σας απαντήσω.

      Χαιρετισμούς

      gaitanaki

      26 Απριλίου, 2010 at 10:09 πμ


Σχολιάστε